Skip to content

Historiska intervall

Oslo är fullt av små pärlor och smultronställen som lokalbefolkningen ofta förbiser. Bislett Stadion är en sådan pärla. Det är en friidrottsarena mitt i centrala Oslo som öppnade redan 1922 och som sedan dess blivit en ikonisk arena för norska idrottare. För sextio år sedan, 1952, var stadion värd för vinter-OS och den är fortfarande aktuell med den årliga galan Bislett Games där Usain Bolt i somras sopade löparbanorna med sina konkurrenter. Stadion osar historia och svunna epoker, och legendariska Grete Waitz (9 segrar i New York City Marathon. NIO!!!) står givetvis vakt på sin bronspiedestal utanför ingången.

Det råkar också vara min favoritplats att träna intervall på. Lyckades imorse övertala Bergsmästarn att hänga med på 8×400 m. Vi startade första varvet kl 09.15 i kyligt frisk höstluft och var alldeles ensamma på arenan. En helt otrolig känsla att flyga fram på de fina röda banorna inför helt tomma läktare! Mästarn hjälpte mig hålla ett högt tempo idag (1.31 i snitt per intervall, motsvarande 3.47-tempo), och som belöning blev det en Mezzo med croissant på Java på St Hanshaugen.

Bana nummer 2 i morgonsol

Inga backar här, inte…

Croissanter, croissanter och åter croissanter

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: