Skip to content

Adjö till solen

Solen skiner alltid i Bergen. Fröken H som studerade i staden under sex år är inte helt enig. Hon påstår att det började regna samma eftermiddag hon flyttade dit och sen fortsatte hällregnet utan avbrott fram till morgonen hon flyttade därifrån. Men alla de gånger jag varit i Norges andra stad har den alltid visat sig från sin allra bästa sida. Nedan ser ni utsikten över fjällvidden från toppen av Ulrikken.

20120922-171334.jpg

Idag är det höstdagjämning och det är dags att vinka farväl till solen. Nu börjar hösten och snart viner vintern om öronen. Vi är här i Bergen för ett par vänners bröllop, och de har verkligen prickat rätt dag i kalendern. Strålande sol och tidig höstvärme i luften. Stod upp kl 7 imorse för en tur upp till Ulrikken, det högsta berget kring staden. 643 m. Det blev ingen löpning idag men man kan bli ordentligt andfådd av rask vandring också. Totalt 10 km på 2h 15 min. Och solen hälsade mig välkommen på toppen! Vacker stad, Bergen.

Och ett jättegrattis till Martha och Erlend!

20120922-171950.jpg

20120922-172028.jpg

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: